Μια επίσημη χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν συμφέρει κανέναν και κάπως έτσι, αν και οι εταίροι επισήμως το διαψεύδουν, όλα δείχνουν ότι το σενάριο της τμηματικής αποδέσμευσης χρημάτων προς την χώρα μας επανέρχεται στο τραπέζι.


Όλα θα κριθούν στο Euroworking Group της 8ης και 9ης Απριλίου. Μια συμφωνία αυτές τις δύο ημέρες θεωρείται τουλάχιστον απίθανη, ωστόσο εταίροι και δανειστές θα έχουν μια τελευταία εικόνα της πορείας της Ελλάδας. Θα θέσουν τους όρους τους και στην περίπτωση που η χώρα σπεύσει να ικανοποιήσει τους όρους αυτούς θα ξεκινήσει η τμηματική αποδέσμευση χρημάτων, έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός.

Επί της ουσίας δεν μιλάμε για χρηματοδότηση, αλλά για ικανοποίηση των άκρως απαραίτητων αναγκών της χώρας. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πλήρη έλεγχο από μέρους των δανειστών της ρευστότητας σε βάθος χρόνου με στόχο να αυξηθεί η πίεση για την τήρηση των δεσμεύσεων και τη λήψη μέτρων που απαιτούνται από τους εταίρους.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν άμεσο εκβιασμό με στόχο ως τον Ιούνιο οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν εκεί που θέλουν οι Θεσμοί.

 

ΠΗΓΗ : newsit.gr