Συνεχίζεται το μπαράζ δημοσιευμάτων που "τορπιλίζουν" τις διαπραγματεύσεις


- Για πρόωρες εκλογές κάνει λόγο η Bild
- Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις Έλληνα υπουργού, τον οποίο όμως δεν κατονομάζει
- Ο υπουργός αναφέρει πως η Ελλάδα πρέπει να αντισταθεί στην Ε.Ε.
- Αντιπρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου: "Εκλογές = δημοψήφισμα για το ευρώ = σίγουρη επανεκλογή ΣΥΡΙΖΑ = Grexit"
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε δηλώσει πως θεωρεί "τιμή του" το να ασχολείται μαζί του η Bild, την οποία χαρακτηρίζει ως ένα λαϊκίστικο μέσο...

Ωστόσο η τελευταία αναφορά της γερμανικής εφημερίδας αναμένεται να προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στο κυβερνητικό επιτελείο.

Κι αυτό διότι η Bild κάνει λόγο για μυστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές!

Το ελληνικό σκεπτικό σύμφωνα με την Bild

Η εφημερίδα αναφέρει πως η Ελληνική κυβέρνηση "βλέπει" εκλογές με το εξής επιχείρημα: "Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε"...

Μάλιστα επικακαλείται δηλώσεις Έλληνα υπουργού, τον οποίο ωστόσο δεν κατονομάζει.

Όπως τονίζει η Bild -επικαλούμενη πάντα τον υπουργό που φέρεται να έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις- ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων και έχοντας το συγκεκριμένο προβάδισμα, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές ούτως ώστε να κερδίσει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και να σχηματίσει νέα κυβέρνηση με σκοπό την "θωράκιση" της διαπραγματευτικής του πολιτικής απέναντι στους δανειστές.

"Εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει", φέρεται να είπε ακόμη ο Έλληνας υπουργός.

Η Bild, τέλος, υπογραμμίζει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εξοργιστεί με το συγκεκριμένο σενάριο, ενώ ακόμη φιλοξενεί  δήλωση ενός εκ των πολλών αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Γερμανού Αλεξάντερ Γκράφ.

Ο Αλεξάντερ Γκραφ αναφέρει κυνικά: "Νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit".

ΠΗΓΗ : newsit.gr