Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας χάνουν την ελπίδα τους ότι θα καταφέρουν να έρθουν σε συμφωνία με την Ελλάδα

καιη πίεση που δέχεται, πλέον, η ελληνική κυβέρνηση είναι πολυμέτωπη και, τελικά, καθολική τονίζει η Wall Street Journal. Μάλιστα προσθέτει ότι σε αυτούς προστέθηκε πλέον και η Κομισιόν.

Η πίεση προς την Ελλάδα, ασκείται από όλες τις πλευρές και ο Γιάννης Βαρουφάκης, από την Ουάσιγκτον, παραδέχθηκε πως «η ρευστότητα στερεύει στην Ελλάδα», σημειώνοντας πως η Ελλάδα θέλει να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κλιμάκωση της πολιτικής και οικονομικής αναταραχής στην Ελλάδα, καθώς θα βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της επιβολής ελέγχου κεφαλαίων.

Κατά τη WSJ, το ιδεολογικό χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους δανειστές της χώρας είναι ένας σημαντικός λόγος για το τωρινό αδιέξοδο, σε συνδυασμό με την απροθυμία του Τσίπρα να διακινδυνεύσει τη διάσπαση του κόμματός του, σε περίπτωση που υπογράψει τις πολιτικές που ουσιαστικά υπαγορεύονται από τη Γερμανία.

Πηγή:newsbeast.gr