IMG 1699

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, συναντήθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Συλαίο Ιωάννη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο και τ.Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Αποστολόπουλο Κωνσταντίνο.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας και τα ορόσημα των στόχων που πρέπει να επιτευχθούν για να αντιμετωπισθούν προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της Φθιώτιδας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ανησυχίες των παραγωγών σε σχέση με τις μεταβολές στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, όπως το βαμβάκι, στο δυσβάσταχτο κόστος ενέργειας που επιβαρύνει καθοριστικά το κόστος παραγωγής, στις υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές και σε μια σειρά έργων αρδευτικής υποδομής, που είναι εξαιρετικά κρίσιμο να ξεκινήσουν άμεσα.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο Θέμης Χειμάρας δήλωσε σχετικά:

«Οι αγρότες μας συνεχίζουν να κολυμπούν ενάντια στο ρεύμα. Το απαγορευτικά υψηλό κόστος παραγωγής, οι υψηλές εισφορές και η έλλειψη στρατηγικής, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτέρως χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους παραγωγούς μας.

Ο Υπουργός κ. Βορίδης, είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου και δεσμεύθηκε να σταθεί αρωγός στα αιτήματα και τις προτάσεις μας, διαβεβαιώνοντας ότι το Υπουργείο θα είναι πάντα ανοικτό στους αγρότες της Φθιώτιδας.

Τον ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και είμαι σίγουρος πως η σημερινή ημέρα, σηματοδοτεί την αρχή μια γόνιμης και αποδοτικής  συνεργασίας».