Λήγει στις 31 Μαΐου 2015 η προθεσμία που έχει δώσει το ΕΒΕ στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για την ανανεώση της Άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος


 
 Λήγει στις 31 Μαΐου 2015 η τελευταία προθεσμία που έχει δώσει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στους διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση ώστε να μπορέσουν να ανανεώσουν την Άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος καθώς και τα Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης που έχουν λήξει.
                Η ανανέωση μπορεί να γίνει και από άλλο πρόσωπο, με την προσκόμιση: α) σχετικής εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής τους από Δημόσια Αρχή, β) Υπεύθυνης Δήλωσης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής και γ) της ταυτότητας των Διαμεσολαβούντων.
 
Για την ανανέωση απαραίτητη είναι η εξόφληση τόσο της συνδρομής τρέχουσας χρήσης όσο και τυχόν ανεξόφλητων συνδρομών προηγουμένων ετών προς το Επιμελητήριό μας.
 
                Όσοι Διαμεσολαβούντες δεν έχουν ανανεώσει ακόμη την επαγγελματική τους ταυτότητα θα πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν αυτή την εκκρεμότητα διότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση από το Επιμελητήριό μας, οπότε κινδυνεύουν να χάσουν την Άδειά τους και εφόσον θελήσουν να εκδώσουν νέα άδεια, θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σαν να ξεκινούν τώρα το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.
 
Σημειώνουμε πως από τη στιγμή που θα λήξει η άδεια ενός διαμεσολαβούντα, σύμφωνα με το νόμο αυτομάτως παύει να έχει το δικαίωμα να ασκεί ασφαλιστική διαμεσολάβηση, οπότε η ασφαλιστική εταιρεία ή οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται είναι υποχρεωμένες να του καταγγείλουν τη σύμβαση. Αυτό θα σημαίνει πως πέρα από το ότι δε θα έχει το δικαίωμα να κάνει νέα παραγωγή, δε θα δικαιούται να εισπράττει και τις προμήθειές του για το ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιό του, εφόσον θα έχει καταγγελθεί η σύμβασή του.


  ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ