oikonomou vouli

Να επιτραπεί στις Περιφέρειες να χρησιμοποιήσουν μέρος των πόρων που προβλέπονται για τη μεταφορά μαθητών , η οποία δεν πραγματοποιείται από τις 11/3 που έκλεισαν τα σχολεία , προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την αγορά κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές που έχουν ανάγκη προτείνει ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη  Θεοδωρικάκο, με βάση κριτήρια που θα επιτρέψουν την ευρύτερη δυνατή ενίσχυση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο βουλευτής στην ερώτηση του, το Υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπίσει αυτή την έκτακτη κατάσταση, ενεργοποίησε ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψει το κενό που δημιουργείται στην επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία και φιλοδοξώντας ταυτόχρονα να αποτελέσουν  την παρακαταθήκη για το πέρασμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην ψηφιακή εποχή.

Ειδικότερα στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η διαδικασία υλοποιείται συνδυαστικά με μεθόδους σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας  κατά την οποία οι μαθητές παρακολουθούν από το σπίτι τους μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet.

Παρά τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί και αφορούν διάφορα επίπεδα αυτής της διαδικασίας, το πρόγραμμα, ειδικά στην 3η Λυκείου, αλλά και στις υπόλοιπες τάξεις , μέρα με τη μέρα λειτουργεί όλο και πιο αποτελεσματικά.

Για να συμμετάσχουν όμως οι μαθητές στην συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για χρήση στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, κάποιοι από τους μαθητές λόγω περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας των γονέων τους στερούνται αυτόν τον εξοπλισμό.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι πολλές οικογένειες δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών για χρήση στο διαδίκτυο διότι μπορεί να υπάρχει παραπάνω από ένας μαθητής στο σπίτι ή οι γονείς να εργάζονται από το σπίτι μέσω τηλεργασίας.

Με βάση τα παραπάνω ρωτάει ο Γιάννης Οικονόμου τον υπουργό Εσωτερικών: "Προτίθεται η κυβέρνηση να νομοθετήσει μέσω ΠΝΠ έτσι ώστε να επιτραπεί στις Περιφέρειες να χρησιμοποιήσουν μέρος των πόρων που προβλέπονται για τη μεταφορά μαθητών , η οποία όπως είναι προφανές δεν πραγματοποιείται από τις 11/3/2020, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την αγορά κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με βάση κριτήρια που θα επιτρέψουν την ευρύτερη δυνατή ενίσχυση;"