oikonomou

Με τον διοικητή του ΕΦΚΑ Χ. Χάλαρη συναντήθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου με αντικείμενο τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των συντάξεων των ασφαλισμένων του τ. ΟΓΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα.

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του διοικητή του ΕΦΚΑ, στις αρχές του χρόνου αποκεντρώθηκαν μια σειρά από αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Τμήμα ΕΦΚΑ Αγροτών Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, στα τοπικά υποκαταστήματα στις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κάτι που αναμφισβήτητα είχε θετική επίδραση. Παρόλα αυτά σε ότι αφορά την έκδοση συντάξεων του τ. ΟΓΑ εξακολουθούν να παρατηρούνται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

Αυτό συμβαίνει γιατί 4 υπάλληλοι καλούνται να διαχειριστούν 6.000 εκκρεμείς αιτήσεις συντάξεων από τους 5 νομούς της Περιφέρειας.  

Ο Γιάννης Οικονόμου ζήτησε από τον διοικητή την ανάληψη κάθε δυνατής και ρεαλιστικής πρωτοβουλίας για να αντιμετωπιστεί αυτή η δυσάρεστη κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χάλαρης ενημέρωσε τον Γιάννη Οικονόμου ότι άμεσα θα εκκινήσουν 3 δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση:

  • Πολύ σύντομα οι συντάξεις των ασφαλισμένων που υποβάλλουν τα χαρτιά τους και έχουν το σύνολο των εισφορών τους στον τ. ΟΓΑ θα εκδίδονται άμεσα με ψηφιακό τρόπο
  • Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε μέχρι το Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η ψηφιακή έκδοση μεγάλου μέρους από τις συντάξεις που εκκρεμούν σήμερα
  • Θα εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς των εκκρεμών αιτήσεων που αφορούν το Νομό Εύβοιας στο υποκατάστημα της Χαλκίδας, κάτι που σε πρώτη φάση θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα και θα επιταχύνει την έκδοση των συντάξεων που εκκρεμούν.