14 hercules poster

O Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (HerculesMountainMarathon), ένας από τους πρώτους Μαραθώνιους βουνού στην Ελλάδα, διοργανώνεται για 14η συνεχή χρονιά.

Στόχος της διοργάνωσης παραμένει πάντα η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους αθλητές, που τιμούν με την παρουσία τους το πανέμορφο βουνό της Οίτης.

Ένα Ορεινό σύμπλεγμα, σπάνιας βιοποικιλότητας που απειλείται  από την αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

Φέτος, μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας  covid-19, οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων, θα είναι προσαρμοσμένες, στην υπάρχουσα κατάσταση και θα διέπονται από το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο, θα εξασφαλίζει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, την ασφάλεια των συμμετεχόντων και συντελεστών.

Για τη 14η διοργάνωση οι εγγραφές ξεκίνησαν την Πέμπτη 16/7/2020. Μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα της διοργάνωσης:  http://herculesmarathon.gr.

Στο βουνό των λουλουδιών και του Ηρακλή, την Οίτη, εκτός του Μαραθωνίου, διεξάγονται για 9η συνεχόμενη χρονιά και οι μικρότερες  διαδρομές. Ο Ημιμαραθώνιος «Ελλέβορος»  (Helleborus  Half Marathon) 16,2χλμ. Και θετικής υψομετρικής 1180μ,  καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία «Μονοπάτι Φαρμακίδων» (FarmakidesTrail) 6,5χλμ, με 360μ θετικής υψομετρικής.

Ραντεβού στις 19 & 20 του Σεπτέμβρη στην Υπάτη Φθιώτιδας.

Η οργανωτική επιτροπή του Hercules Mountain Trail Race, λόγω της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών που αυτή είχε, προσαρμόζει όλα τα στάδια της προετοιμασίας και της τέλεσης των αγώνων, σε ένα πρωτόκολλο που θα εγγυάται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, την υγιεινή και ασφάλεια όλων των συντελεστών.

Οι αγώνες, διοργανώνονται  με την υποστήριξη του δήμου Λαμιέων, για 14η συνεχόμενη χρονιά και πάντα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αθλητές, εθελοντές αλλά και  τοπική κοινωνία.

Για τη φετινή διοργάνωση και λόγω των ειδικών συνθηκών που ενδέχεται να υπάρξουν την περίοδο των αγώνων, σας ενημερώνουμε σε περίπτωση αδυναμίας να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, λόγω υγειονομικών περιορισμών, δεν θα υπάρξει αναβολή αλλά ματαίωση για τη φετινή χρονιά.

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα, θα υπάρξει επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής, πλην των τραπεζικών εξόδων. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της συμμετοχής, στην επόμενη διοργάνωση, για όποιον και όποια το επιθυμεί.