FOTO NARKWTIKA FWKIDA

Συνελήφθησαν στις 05-08-2020 στην ευρύτερη περιοχή της Ιτέας Φωκίδας (επί της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας – Αντιρρίου), από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, 2 ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατοχή – μεταφορά).

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (5) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (143,84) γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένες εντός αεροστεγών νάιλον συσκευασιών με ελιές, στον χώρο των αποσκευών του οχήματος, καθώς και
  • (3) αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, αναμεμειγμένα με καπνό, συνολικού μεικτού βάρους (4,68) γραμμαρίων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επιπλέον το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, όπως επίσης και το συνολικό χρηματικό ποσό των (890) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Ακολούθως, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, όπου στην οικία ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα κάνναβης, μεικτού βάρους (11,1) γραμμαρίων,
  • (3) μεταλλικά κυτία, που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού καθαρού βάρους (6,9) γραμμαρίων, 
  • κυτίο που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό και
  • μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.