oikonomou kontozamanis

Συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη πραγματοποίησε ο βουλευτής Γιάννης Οικονόμου με θέματα στην ατζέντα της συζήτησης την υγειονομική κατάσταση και τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού καθώς και τα ζητήματα των δομών υγείας της Λαμίας και της Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα σχετικά με τα θέματα που αφορούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ο Γιάννης Οικονόμου:

Έθεσε το ζήτημα για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας- ως νοσοκομείο αναφοράς- με αύξηση της επιχορήγησης προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες δαπάνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη διενέργεια του μοριακού ελέγχου.

Ενημερώθηκε ότι σύντομα θα προκηρυχθούν οι 7 θέσεις εντατικολόγων για να καλυφθούν οι νέες κλίνες ΜΕΘ.

Ενημερώθηκε επίσης σχετικά με το ζήτημα των συμβάσεων του λοιπού επικουρικού προσωπικού (μαίες, νοσηλευτικό προσωπικό, φύλακες κλπ) που λήγουν τον Οκτώβριο πως είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους.

Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα θέματα των δομών υγείας της Φθιώτιδας, ο Γιάννης Οικονόμου έθεσε, μεταξύ άλλων, υπόψη του υφυπουργού την ανάγκη ίδρυσης νέων περιφερειακών ιατρείων στην Τιθορέα και το Μόδι, θέμα το οποίο είχε αναδείξει με πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση.