oikonomou vouli

Με τροπολογία της κυβέρνησης τα αθλητικά σωματεία μπορούν πλέον να λαμβάνουν χρηματικές επιχορηγήσεις από τους δήμους προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης των αθλητών και των αθλητικών ομάδων.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο είχα αναδείξει με πρόσφατη ερώτηση μου, στις 7-9-2020, μέσω της οποίας είχα επισημάνει την αδυναμία των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, ιδιαίτερα της περιφέρειας, να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις όπως οι μετακινήσεις για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις  εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας να αντλήσουν έσοδα λόγω των μέτρων για  τον covid-19, αλλά και εξαιτίας του θεσμικού κενού που υπήρχε για τη δυνατότητα επιχορηγήσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση για τον σκοπό αυτό.

Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 5 της υπουργικής τροπολογίας 501-57 07.10.2020 που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών, ορίζεται ότι οι παρεχόμενες χρηματικές επιχορηγήσεις από τους ΟΤΑ α΄ βαθμού σε αθλητικούς συλλόγους (άρθρο 202 παρ. 1.Α του ν. 3463/2006) μπορούν να διατίθενται και για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων της περιοχής τους που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων, με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις. Οι εν λόγω διατάξεις ισχύουν μέχρι τις 30-6-2021.

Είναι πολύ σημαντικό που η κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα σε μια υπαρκτή ανάγκη, αυτή της στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ειδικά στην περιφέρεια.