Picture1

Το 2ο θερινό σχολείο «ΔΙ.ΑΣ» με θέμα «ΔΙάστημα και ΑΣτρονομία».

Για μαθητές/μαθήτριες Λυκείου (σχολ. έτους 2023-2024) της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, που συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαμιέων με την υποστήριξη της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και του Ε.Κ.Φ.Ε. Φθιώτιδας, θα πραγματοποιηθεί φέτος από 4 Ιουλίου 2023 έως 7 Ιουλίου 2023.

Η δράση έχει βασικό στόχο να δώσει την ευκαιρία σε είκοσι πέντε (25) μαθητές/μαθήτριες να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην επιστήμη της Φυσικής και να κατανοήσουν τη θέση του ανθρώπου στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, μέσω των διαλέξεων και των δραστηριοτήτων - πειραμάτων που πραγματοποιούνται στο Κακογιάννειο Αστεροσκοπείο Υπάτης και στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ στη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

Στο θερινό σχολείο «ΔΙ.ΑΣ», διδάσκουν καταξιωμένοι καθηγητές και ερευνητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια ενώ η δαπάνη λειτουργίας του καλύπτεται από τον Δήμο Λαμιέων και όλες οι δράσεις του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές.

Οι αιτήσεις θα γίνουν (αποκλειστικά ηλεκτρονικά) στο χρονικό διάστημα από την Τρίτη 2/5/2023 έως και την Παρασκευή 9/6/2023. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου https://heronlab.phys.uth.gr/