Ερώτηση
προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις υποδομές  στη Λαμία για τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τις Δομές Έρευνας και Καινοτομία κατέθεσε  ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος  Σταικούρας .


Το υπουργείο ερωτάται  πότε θα ολοκληρώσει την διαδικασία  μεταβίβασης της έκτασης των 106 στεμμάτων , ώστε και στην Λαμία  να ξεκινήσει η δημιουργία  σύγχρονων υποδομών για την λειτουργία δομών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης , έρευνας και καινοτομίας .
Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 2012-2013, στο πλαίσιο του σχεδίου «ΑΘΗNΑ», ιδρύθηκε στη Λαμία η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ταυτόχρονη κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Τα Τμήματα του καταργηθέντος Πανεπιστημίου ενσωματώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Η Σχολή λειτουργεί με 2 Τμήματα: αυτό της «Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική» (παλαιό) και αυτό της «Πληροφορικής» (νέο).
Από τις αρχές του έτους, λειτουργεί Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με γνωστικό πεδίο «Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική».
Επίσης, το 2014 ιδρύθηκαν δομές Έρευνας και Καινοτομίας και στη Λαμία.

Εξασφαλίσθηκε η παραχώρηση συγκεκριμένης έκτασης 106 στρεμμάτων, στην περιοχή της πρώην ΠΑΒΥΠ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Δήμο Λαμιέων.
Το Υπουργείο Οικονομικών, κάλυψε την απαίτηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποδέσμευση της έκτασης, με εξασφάλιση ποσού 950.000 ευρώ.
Οι αναγκαίες διαδικασίες ολοκληρώθηκαν στα μέσα Απριλίου του 2015.
Το χρηματικό ποσό είχε μεταφερθεί από το 2014 στο 2015 .