Η καταγραφή περιουσίας  της περιφέρειας Στερεάς ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου . Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία καθώς υποβλήθηκαν ενστάσεις απο την μειοψηφία κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο ενώ ακούστηκαν και φωνές που κάνουν λόγο για πολιτικές που επιχειρεί να εφαρμόσει το κράτος στην περι΄φερεια  χωρίς όμως αντίκρυσμα σε τοπικό επίπεδο . Ο περιφερειάρχης τόνισε πως πρέπει να γίνει καταγραφή , θέση με την οποία συμφώνησε η πλειοψηφία του συμβουλίου . Στο περιθωριο επίσης της συνεδρίασης τέθηκαν και τα προβλήματα υγείας της Στερεάς με τον κύριο Μπακογιάννη να υπενθυμίζει παλαιότερη απόφαση του συμβουλίου σύμφωνα με την οποία θα δίνονταν  οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς που θα στελέχωναν νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιφέρειας .

 Παράλληλα το περιφερειακό συμβούλιο είχε αποφασίσει να δοθούν 110.000 ευρώ για αγορά ιατρικών υλικών στην 5η υγειονομική περιφέρεια . Καμία όμως απόφαση δεν υλοποιήθηκε γιατι δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω γραφειοκρατίας . << Είναι ντροπή να συμβαίνει αυτό . >> τόνισε χαρακτηριστικά και διευκρίνησε πως<< για χρηματοδότηση των γιατρών υπάρχει νομοθετικό πλαισιο αλλά δεν ειναι ξεκάθαρο πως θα δίνεται συνολικά η αμοιβή και χρειάζεται διευκρίνηση απο το υπουργείο  υγείας την οποία δεν έχει κάνει παρά τις ενοχλήσεις μας ..Η 5η υγειονομική περιφέρεια απάντησε πως δεν μπορεί λόγω νομικών ζητημάτων να δεχτεί τα χρήματα .>> Ο περιφερειάρχης Στερεάς φανερά εξοργισμένος με το θέμα τόνισε πως αυτό είναι ένα παράδοξο γεγονός κάποιος να προσφέρει χρήματα και να μην τα παίρνουν παρά τις ανάγκες .
<<Που να τα πούμε αυτά και ποιος να μας πιστέψει . Είναι πραγματικά ντροπή να έχουμε τα λεφτά και να μην τα θέλουν ή να μην μπορούν να τα πάρουν>>  κατέληξε .