Την απαξίωση του νοσοκομείου Λαμίας και την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τονίζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σε αυτό και δηλώνουν αποφασισμένοι να δουλέψουν με κάθε τρόπο μόνοι τους ώστε να συνεχίσουν την προσφορά του στους πολίτες της Φθιώτιδας .

Οι εργαζόμενοι με σκληρές εκφράσεις αναφέρονται κατά του υπουργείου υγείας το οποίο κωφεύει στα προβλήματα που συσσωρεύονται με αποκορύφωμα τον νέο μειωμένο προυπολογισμό που εγκρίθηκε και ο οποίος είναι τουλάχιστον κατά 600.000 ευρώ μειωμένος έναντι των απαραίτητων για την λειτουργία του νοσοκομείου . <<Εχουμε επισημάνει την άνιση μεταχείριση μεταξύ των νοσοκομείων της 5ης υγειονομομικής περιφέρειας και έκπληκτοι  ενημερωθήκαμε προ λίγων ημερών το νέο μειωμένο προϋπολογισμό που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας στην 5η ΥΠΕ και από αυτήν στα Νοσοκομεία που της αντιστοιχούν διοικητικά (ήτοι 700.000 € για το Γ.Ν. Λαμίας έναντι των απαραίτητων 1.300.000 € από  τα συνολικά 12.000.000 € όλης της 5ης Υ.Π.Ε. )>> τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων . Την ίδια ώρα συνεχίζει να μην υπάρχει  Διοικητής και Δ.Σ.. απαραίτητα στοιχεία  για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος  ενώ συγχρόνως συνεχίζεται να υφίσταται  απλήρωτη εργασία κλάδων του προσωπικού  του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι καταλήγουν δίνοντας υπόσχεση λειτουργίας του νοσοκομείου μέσα από αγώνες με κάθε θεμιτό μέσο . Όπως σημειώνουν <<Βεβαιώνουμε τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και την 5η Υ.ΠΕ, τους βουλευτές του νόμου μας, τη Δημοτική και Περιφερειακή αρχή του τόπου μας αλλά κυρίως τους συμπολίτες μας, μέσω των Μ.Μ.Ε., πως όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του Γ.Ν Λαμίας, με τις φιλότιμες μας προσπάθειες  -έστω και μόνοι μας-  θα παλέψουμε με κάθε θεμιτό μέσο για να συνεχίσουμε την προσφορά του Νοσοκομείου μας.