Τα διόδια στο δρόμο Σχηματαρίου – Χαλκίδας αλλά και η επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεζώνης είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση της περιφερειακής ένωσης δήμων Στερεάς την ερχόμενη Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις δέκα και μισή το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων .

Ηδη με ανακοίνωσή του το Δ.Σ του περιφερειακού φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων έχει καταδικάσει την επίθεση από αγνώστους που δέχτηκε έξω από το σπίτι του ο δήμαρχος Δωρίδας . Η ανακοίνωση καταφέρεται εναντίον σε κάθε λογής συμφέροντας που επιδιώκουν τονν εκφοβισμό των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ,με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση ασυλίας για την συνέχιση κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς . Η ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων << προειδοποιούμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν μας φοβίζουν τέτοιου είδους εκβιασμοί και απόπειρες τρομοκράτησης . Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες να απομονώσουν κάθε είδους φαινόμενα βίας και διατάραξης της πολιτιής και κοινωνικής ομαλότητας . Καλούμε το κράτος και τους θεσμούς του να διαφυλάξουν την σωματική ακεραιότητα και την ελεύθερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των δημάρχων .>>

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

  1. Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την επίθεση στην οικία κ. Γιώργου Καπεντζώνη , Δημάρχου Δωρίδας και Αντιπροέδρου της ΠΕΔ / ΣΕ .
  2. Τοποθέτηση της ΠΕΔ / ΣΕ σχετικά με την εγκατάσταση διοδίων επί της οδού Σχηματαρίου - Χαλκίδας
  3. Προγραμματισμός Σεμιναρίου Ολοκληρωμένης Εκπαίδευσης των Εργαζομένων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων .
  4. Ορισμός Εκπροσώπων της ΠΕΔ / ΣΕ σε Επιτροπές
  5. Ανακοινώσεις