Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Ερέτρια Ευβοίας για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων ενώ κατασχέθηκαν δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ . Ειδικότερα 2 ρουμάνοι ηλικίας 29 και 42 ετών κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε περίπτερο ιδιοκτησίας 49χρονου στο Βασιλικό Ευβοίας, χρησιμοποιώντας αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα, ονομαστικής αξίας (50) ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου ενημέρωσε για το περιστατικό την Αστυνομικές Αρχές και στο πλαίσιο αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε στην Ερέτρια το ανωτέρω όχημα στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν προβεί νωρίτερα, στην αγορά προϊόντων από δύο εμπορικά καταστήματα στο Βασιλικό και στην Ερέτρια αντίστοιχα, με τη χρήση και στις δύο περιπτώσεις, αμφιβόλων γνησιότητας χαρτονομισμάτων, ονομαστικής αξίας (50) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα εν λόγω χαρτονομίσματα, καθώς και τα προϊόντα που αγοράστηκαν με αυτά, τα οποία βρέθηκαν εντός του οχήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.