Tην ικανοποιήσή της  εκφράζει η ΔΑΣ για το αποτέλεσμα στις εκλογές του εργατικού κέντρου Φθιώτιδας η οποια καταφερε να εκλεγεί δεύτερη δύναμη παρά τις δύσκολες συνθήκες . Η ΔΑΣ σημείωσε αύξηση  του ποσοστού της την ίδια ώρα που οι άλλες δύο παρατάξεις της διοίκησης  το μειώνουν . Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της << Κόντρα στις εκφυλιστικές διαδικασίες από την μεριά της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ  οι αντιπρόσωποι στάθηκαν όρθιοι και ανέδειξαν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σε δεύτερη δύναμη.>>

Η ΔΑΣ ασκεί σκληρή κριτική στην πρώτη δύναμη την ΠΑΣΚΕ δηλώνοντας ότι διατήρησε την αυτοδυναμία με διάφορα  τερτίπια  και συνεχίζει << Είμαστε η μόνη παράταξη που παρόλη την μείωση των αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο, 131 από 156 το 2012, έχουμε αύξηση σε ψήφους και ποσοστό: 28 ψήφους και 22,05% από 21 και 15% το 2012.Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ που διατήρησε την αυτοδυναμία με διάφορα τερτίπια ( έχουμε προβεί σε καταγγελία) πήρε 72 ψήφους και 56,69% από 85 και 60,71% το 2012.Το ίδιο και η ΔΑΚΕ που πήρε 23 ψήφους και 18,11% από 33 και 23,57% το 2012.

Αναδεικνύεται ακόμα μια φορά η ανάγκη να προχωρήσουμε πιο οργανωμένα, πιο αποτελεσματικά στο δρόμο της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος και στο νομό μας, της συσπείρωσης των εργαζομένων στη γραμμή σύγκρουσης με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τους πολιτικούς της εκφραστές.

Στη σήψη του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού αντιτάσσουμε τη μάχη για την ανασύνταξη του κινήματος.

Ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων που υπάρχει αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων, εμπόδιο στην προσπάθειά μας να έχουμε κίνημα ικανό να σταθεί απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, να διεκδικήσει όσα χάσαμε και όσα έχουμε ανάγκη για μια ζωή με δικαιώματα.

Η δύναμη που μας δόθηκε από τους συναδέλφους να είναι σίγουροι ότι θα είναι δύναμη δική τους σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε σωματείο.>>