Αναπαράσταση του φονικού Βεράκη που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας πέρυσι τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του άτυχου 37χρονου επιχειρηματία με την παρουσία του ιατροδικαστή Πειραιά Ηλία Μπουγιούκα . Την αναπαράσταση ζήτησε η εισαγγελία Λαμίας καθώς η οικογένεια Βεράκη ισχυρίζεται πως πρόκειται για δολοφονία και όχι για ατύχημα .

 

Υπενθυμίζουμε πως ο κατηγορούμενος 46χρονος γιατρός της Λαμίας επισκέφθηκε το πρωί της πρώτης Δεκεμβρίου το κατάστημα Βεράκη για να δώσει , όπως δηλώνει ακόμη και σήμερα το όπλο του για φύλαξη . Όμως για άγνωστο μέχρι σήμερα λόγο το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 37χρονο επιχειρηματία ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα. Η  υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι ήταν ένα ατύχημα χαρακτηρίζοντας  τον Βεράκη αδερφό του .

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπουγιούκας δήλωσε πως υπάρχουν σκέψεις και προβληματισμοί για την υπόθεση , για τα όσα έιπε ο δράστης,    τα οποία θα αξιολογηθούν και θα απαντηθούν στον εισαγγελέα .

Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Γιώργος Ντελής δήλωσε πως η οικογένεια έχει προσλάβει ως τεχνικό σύμβουλο οπλουργό και ιατροδικαστή για το θέμα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : << Στο πλαίσιο της έρευνας της δολοφονίας κατά την οικογένεια Βεράκη έγινε αναπαράσταση με εντολή εισαγγελέα Λαμίας έτσι ώστε να διαλευκανθεί ακόμη περισσότερο το ακριβώς έγινε τον Δεκέμβριο. Δυστυχώς την ημέρα της δολοφονίας , κατά την οικογένεια , εμφανίστηκε μία άποψη από την πλευρά του δράστη η οποία κατά την γνώμη της οικογένειας είναι εντελώς ανεδαφική και εντελώς διαφορετική από την πραγματική κατάσταση . Η οικογένεια έχει καταθέσει την άποψή της στον εισαγγελέα και την πεποίθησή της ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και όχι από αμέλεια . Η οικογένεια πιστεύει ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός αλλά υπήρχε πρόθεση . >>