Επίτιμος δημότης Λαμιέων είναι από σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον οποίο δόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης σε ειδική τελετή στην άιθουσα της οδού Αινιάνων και μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αμέσως μετά τον εορτασμό   της εθνικής αντίστασης στο Γοργοπόταμο ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς , ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς , βουλευτές , ο περιφερειάρχης στερεάς , δήμαρχοι και επίσημοι προσκεκλημένοι παρευρέθησαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην οδό Αινιάνων για να τιμήσουν τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο .

Ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης τόνισε την ιδιαίτερη τιμή για την πόλη της Λαμίας μια τέτοιας εκδήλωσης ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αποδοχή της πρότασης .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε μιλώντας για την Φθιώτιδα

<< Η καθοριστική συμβολή των κατοίκων , σε συνδυασμό με την σημαντική γεωγραφική θέση της περιοχής λόγ της φύσης της ως περάσματος από την ξεντρική στη βόρεια Ελλάδα , συνέτειναν στο να γίνει λίκνο σημαντικότατων γεγονότων για το έθνος μας , από την αρχαιότητα ως την σύγχρονη εποχή . >> Ο κύριος Παυλόπουλος αναφέρθηκε σε δύο από αυτά, στην μάχη των θερμοπυλών και στην μάχη στο Γοργοπόταμο .

Ο κύριος Παυλόπουλος μίλησε και για τις τελευταίες εξελίξεις :

<< Υπό την τρέχουσα δεινή κρίση και στην περιοχή μας η Ελλάδα καλέιται να υπερασπισθεί ξανά τις αρχές και τις αξίες της Δύσης και της Ευρώπης . Αυτή την φορά έναντι της απειλής των αδίστακτων εκληματιών της τρομοκρατίας , που εκπορεύεται από απεχθείς εκφάνσεις του Ισλαμικού φονταμενταλισμού – εντελώς ξένες βεβαίως προς τις πραγματικές αρχές της ισλαμικής θρησκέιας - της οποίας το στίγμα καταγράφει , με ανεξίτηλα μελανά χρώματα , η άφατη τραγωδία στο Παρίσι .

Αυτή την αποστολή η Ελλάδα την φέρει εις πέρας με ευθύνη και αξιοπρέπεια . Στέλνει μήνυμα στους συμμάχους και εταίρους της , ιδίως εντός της ευρωπαικής ένωσης : Πρώτον , ο πόλεμος στη Συρία πρέπει να τελειώσει χωρίς άλλη χρονοτριβή και αυτό είναι αποστολή που οφείλει να επωμισθεί πρωτίστως η Ευρωπαική ένωση , ως ο πιο ανιδιοτελής θεματοφύλακας του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας . Δεύτερον , η Ελλάδα ως τότε φυλάσσει πάντοτε υπο όρους ανθρωπισμού και δημοκρατίας , τα σύνορά της και τα σύνορα της ευρωπαικής ένωσης . Δοθέντος ότι , κατά το διεθνές και το ευρωπαικό δίκαιο , τα σύνορα της ευρωπαικής ένωσης είναι τα σύνορα των κρατών μελών της , όπως καθορίζονται κυριάρχως από κάθε αρμόδιο κράτος μέλος . Επομένως η Ελλάδα καθορίζει κυριάρχως τα ως ανω σύνορα και η Ελλάδα προσδιορίζει επίσης κυριάρχως , τον τρόπο φύλαξής τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο Η ελλάδα έχει το αυτονόητο δικαίωμα να απαιτεί την συμβολή των εταίρων της ως προς την επίτευξη ενός τέτοιυ ζωτικού σκοπού . >>