Στις 3 Δεκεμβρίου  δίνει απεργιακό ραντεβού το ΠΑΜΕ προγραμματίζοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις δέκα και μισή το πρωί  στην πλατεία Πάρκου . Ηδη  τις επόμενες ημέρες αναμένεται  κλιμάκια του ΠΑΜΕ να προχωρήσουν σε ενημερώσεις σε χώρους εργασίας  για την απεργία με στόχο την μεγαλύτερη συμμετοχή .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο - Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω κάτω!

  • Δήλωσε οργανωμένα, ταξικά και συλλογικά την ανυπακοή σου!
  • Να σπάσουμετο κλίμα ανοχής που ισχυρίζεται πως έχει η κυβέρνηση!
  • Να σπάσουμετο κλίμα της "κοινωνικής συνοχής" και του "εθνικού διαλόγου" που προβάλει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να τορπιλίσει τα δικαιώματα μας!

Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές! Να μην αφήσουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, να ξεσπιτωθούν εργαζόμενοι. Να αποκρούσουμε τα κοράκια που ακονίζουν τα νύχια τους.

Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!

Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον  κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική Υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα "όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις", που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία, που ψάχνει ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβεται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, που εργάζεται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις με τσακισμένους τους κλαδικούς μισθούς! Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα Ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε, αλλά δε θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!

Να μην αφήσουμε την Ασφάλιση στα νύχια των αρπαχτικών!  Ο εργαζόμενος λαός έχει το δίκιο. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα! Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Η Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους! Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Ήρθε η ώρα να σταματήσει το "διαίρει και βασίλευε", οι λογικές "το ταμείο μου",  "η κατηγορία μου", οι διαχωρισμοί "νέοι-παλιοί". Αυτό είναι το δηλητήριο, που έσπερναν και σπέρνουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις αλλά και φορείς του εργοδοτικού συνδικαλισμού, υψώνοντας τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η πραγματική αντίθεση δε βρίσκεται ανάμεσα στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι παράγουν πλούτο και το τσεπώνουν οι μονοπωλιακοί και επιχειρηματικοί όμιλοι. Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι - Λαϊκές ανάγκες και κερδοφορία. Αυτές είναι οι πραγματικές αντιθέσεις. Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους, που μπαίνουν στην παράγωγη με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα!  Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθούν, αποθαρρύνει την οργάνωση  των εργαζόμενων, οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Οδηγεί στην υλοποίηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου χωρίς εμπόδια, υψώνει τείχη στην ανάπτυξη αναγκαίων αγώνων της εργατικής τάξης, δυσκολεύει την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.