Σε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά το εργατικό κέντρο Φθιώτιδας αρχές Δεκεμβρίου όπως αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ .Την πρώτη Δεκεμβρίου το εργατικό κέντρο αποφάσισε να προχωρήσει σε προειδοποιητική απεργία για τους εργαζόμενους στα super Market ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ μετά την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε νέες απολύσεις και σε νέες μειώσεις αποδοχών .Λίγες ημέρες αργότερα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου το εργατικό κέντρο Φθιώτιδας μετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση με αιχμή του δόρατος την κοινωνική ασφάλιση .

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του εργατικού κέντρου κάνει λόγο για καταστροφική κυβερνητική πολιτική στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης .

Συνεδρίασε σήμερα 27-11-15 έκτακτα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1ον  Την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης την Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015 για τους εργαζόμενους στα καταστήματα και στις αποθήκες ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ στο Νομό Φθιώτιδας. Είναι μια πρώτη αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων στα σχέδια της εργοδοσίας για:

  • παραπέρα μειώσεις αποδοχών με την απαίτηση υπογραφής ατομικών συμβάσεων,
  • συρρίκνωση της εταιρείας με κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων και κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας,
  • απολύσεις και παραπέρα καταστρατήγηση και απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων

Απαιτούμε:

  1. Την επιστροφή όλων των, παράνομα και καταχρηστικώς, παρακρατηθέντων από τους   μισθούς μας.  
  2. Καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
  3. Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.
  4. Άμεσα να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα καταστήματα.
  5. Έκπτωση σε όλα τα καταστήματα, για όλους τους εργαζόμενους, 15% στα τρόφιμα και 20% στα μη τρόφιμα.
  6. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  7. Ωράριο 40 ωρών, πενθήμερο και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.

2ον   Την συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015, τονίζοντας ότι έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Η συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, η εφαρμογή νέων μορφών φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και η περεταίρω διάλυση της εναπομείνασας οικονομίας δεν πρέπει και δε θα μείνει αναπάντητη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους της χώρας μας, να δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν σε απόγνωση τον άνεργο, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά και καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής.

Η απάντηση μας είναι μία: Αγώνας μέχρι να καταλάβουν όλοι όσοι υλοποιούν αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές ότι «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!»