720 590861 2300ac8270 8f99bc81ff804e64

Η υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών σχέσεων, αλλά και μιας παιδείας και υγείας αντάξιας των προσδοκιών του λαού, είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή εποχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, νεότερα για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων θα υπάρξουν περί τον Οκτώβριο.

Τους νέους βασικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δήλωσε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" ότι «Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς, για τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια των προσδοκιών του λαού μας».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από μας. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη, αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των πιστών δικών του ανθρώπων».

ΠΗΓΗ: www.enikos.gr