Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

720 602574 4aa70f5395 9304a44eb9bb0469

Με μια απλή αίτηση, δωρεάν- χωρίς να χρειαστεί ακόμη η προσφυγή σε πολυέξοδους και χρονοβόρους δικαστικούς αγώνες- μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι (τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα) να μην χάσουν τη δυνατότητα διεκδίκησης αναδρομικών από την- παράνομη κατά την Ολομέλεια του ΣτΕ- κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας από το 2013 και μετά σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ.

Για τον λόγο αυτόν η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, της οποίας πρόεδρος είναι ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, διαμόρφωσε τρία σχέδια αιτήσεων. Το ένα σχέδιο αίτησης αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και τα άλλα δύο τους δικαιούχους κύριων και επικουρικών συντάξεων αντίστοιχα.

Αυτά τα σχέδια αιτήσεων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα υποβάλουν ως το τέλος του χρόνου στις υπηρεσίες μισθοδοσίας (αν είναι εν ενεργεία) στα Ταμεία στα οποία ανήκουν ή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αν είναι συνταξιούχοι, λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, για να διατηρήσουν το δικαίωμα διεκδίκησης αναδρομικών πενταετίας.

Οι εν ενεργεία υπάλληλοι του Δημοσίου αιτούνται:

  • Την καταβολή αναδρομικών από το 2013 και μετά επί των ποσών τα οποία αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας
  • Την καταβολή από εδώ και στο εξής, για κάθε έτος και αδιάκοπα, των δώρων και του επιδόματος αδείας, όπως αυτά καταβάλλονται πριν από την κατάργησή τους, δηλ. πριν από τις 31/12/2012.

ΠΗΓΗ: www.enikos.gr