Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 4 768x496 768x496

Από τον περασμένο Μάρτιο, η πανδημία του κορονοϊού έχει θέσει σε δοκιμασία τις αντοχές νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Περισσότερα...

apo 1024x640

Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", το νέο καθεστώς για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ενεργοποιείται και απαιτεί περισσότερες e-αποδείξεις από τους μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και όσους αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα.

Περισσότερα...

misuoineoi

Κατάλογο με 100 Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ), οι οποίοι αντιστοιχούν σε κλάδους επιχειρήσεων που θεωρείται ότι εξακολουθούν να πλήττονται οικονομικά και τον Ιούνιο λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα...

720 723724 e5cc76fd83 90f6b2108e97791b

Σε μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων προχωρά το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον σοβαρό αντίκτυπο του κορονοϊού.

Περισσότερα...

apo 1024x640

Τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης σύμφωνα με την οποία μεταφέρονται από τον συντελεστή ΦΠΑ 24% στο 13% από την 1η Ιουνίου έως και τις 31 Οκτωβρίου σε μία σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες δίνει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Περισσότερα...

aades

Tα ποσά του ΦΠΑ τα οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να συμψηψίσουν με άλλους φόρους ή δόσεις ρυθμίσεων τους επόμενους μήνες εμφανίστηκαν στον λογαριασμό τους στο Taxisnet στην κατηγορία προσωποποιημένη πληροφόρηση.

Περισσότερα...

meiosi fpa

Σενάρια για τη μονιμοποίηση ορισμένων προσωρινών μέτρων που έχουν ληφθεί για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από την πανδημία, όπως ο μειωμένος ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες, επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο.

Περισσότερα...

forologikh klimaka

Πιο απλή και πιο σύντομη γίνεται η διαδικασία επιστροφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με σχετική απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, απόφαση (υπ’ αριθμόν Α1104/2020) η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Περισσότερα...