Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

radiomemory28

Το πρώτο «ξεκαθάρισμα» στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει πλέον γίνει.

Οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης προκρίθηκαν από τη φάση των ομίλων και ονειρεύονται στέψη το Μάιο. Γερμανία και Ισπανία εκπροσωπούνται από τέσσερις ομάδες στα νοκ-άουτ, από τρεις εκπροσώπους έχουν Ιταλία και Αγγλία, ενώ μία γαλλική και μια πορτογαλική ομάδα συμπληρώνουν το κάδρο, μετά την ολοκλήρωση μιας εντυπωσιακής φάσης ομίλων.

Από το Φλεβάρη τα προγνωστικά στοιχήματος θα πάρουν φωτιά, όμως ακόμα και τώρα, σε μια θεωρητικά «νεκρή» περίοδο για τις διοργανώσεις του UEFA, υπάρχει ενδιαφέρον στα μακροχρόνια στοιχήματα για όσους έχουν κάνει stoiximan εγγραφή. Η κούρσα για το τρόπαιο και για το βραβείο του πρώτου σκόρερ καλά κρατεί και οι αποδόσεις δίνουν και παίρνουν.

Ως πρώτο φαβορί συναντάμε την κάτοχο του τροπαίου, Μπάγερν, με απόδοση στο 4.00. Πρώτος αντίπαλος των Βαυαρών στη φάση των «16», όπως προέκυψε από την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η Λάτσιο. Στη δεύτερη θέση των αποδόσεων, με 5.50, βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει την ποιότητα και το ρόστερ, όμως προς το παρόν διανύει μια απογοητευτική για τα δεδομένα της σεζόν και στο Τσάμπιονς Λιγκ δείχνει τα τελευταία χρόνια να μην διαθέτει αυτό την ψυχολογική δύναμη για το βήμα παραπάνω.

Τρίτο φαβορί η Λίβερπουλ (7.50), ενώ στο 11.00 είναι η περσινή φιναλίστ, Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι θα αντιμετωπίσουν στους «16» την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί δεν είναι καλά, όμως έχουν το Τσάμπιονς Λιγκ στο DNA τους και είναι ο κακός δαίμονας της Παρί. Στις αποδόσεις κατάκτησης προσφέρονται στο 17.00, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, πίσω από τη Γιουβέντους (15.00).

Πρώτος σκόρερ

Στη φάση των ομίλων τέσσερις ποδοσφαιριστές κατάφεραν να πετύχουν από έξι γκολ, ένα ανά αγώνα. Από αυτούς τρεις συνεχίζουν στη διοργάνωση (Νεϊμάρ, Χάλαντ και Μοράτα), ενώ ο Μάρκους Ράφορντ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίζουν το 2021 στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ερλινγκ Χάλαντ, το παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ (επόμενος αντίπαλος της οποίας είναι η Σεβίλλη), βρίσκεται στην κορυφή των αποδόσεων, με 5.50, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο εσχάτως βραβευμένος ως κορυφαίος παίκτης του 2020, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (6.00). Ο Πολωνός έμεινε στα τρία γκολ στους ομίλους, όμως με μια καλή εμφάνιση μπορεί να ψαλιδίσει τη διαφορά.

Τρίτο φαβορί (7.00) ο Νεϊμάρ και τέταρτο (9.00) ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος προς το παρόν έχει τέσσερα γκολ. Ο παρτενέρ του στην επίθεση της Γιουβέντους, Αλβαρο Μοράτα, είναι πέμπτος στη λίστα και ένα δυνατό αουτσάιντερ, με απόδοση στο 11.00.