Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η τελευταία πράξη του «έργου» που ξεκίνησε όταν ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Βρετανία, παίζεται σήμερα όταν ο ίδιος θα συναντηθεί για τελευταία φορά ως πρωθυπουργός με τη βασίλισσα Ελισάβετ.



Ο μέχρι και σήμερα Βρετανός πρωθυπουργός αφού θα έχει μιλήσει για τελευταία φορά στο βρετανικό κοινοβούλιο, θα μεταβεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου θα υποβάλει την παραίτησή του και θα προτείνει ταυτόχρονα την Τερέζα Μέι για διάδοχό του.
Λίγη ώρα μετά την αποχώρησή του, η νέα επικεφαλής των Συντηρητικών, Τερέζα Μέι, θα συναντάται με τη βασίλισσα Ελισάβετ και θα ζητά – όπως ορίζει το βρετανικό πρωτόκολλο – τον διορισμό της στο αξίωμα του πρωθυπουργού.

Η τυπική διαδικασία για τον διορισμό του 13ου πρωθυπουργού επί βασιλείας Ελισάβετ αν και φαίνεται απλή κρύβει πίσω της μια μεγάλη ανηφόρα για τη νέα πρωθυπουργού.
Η Μέι έχει το δύσκολο καθήκον να οργανώσει και να υπερασπιστεί τις διαπραγματευτικές γραμμές της Βρετανίας, έναντι των Ευρωπαίων, ώστε να κάνει το Brexit όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο για τη χώρα της.
Άλλωστε η πρόεδρος των Συντηρητικών από τις πρώτες δηλώσεις της μετά τη νίκη της – σχεδόν αμαχητί – δήλωσε πως η διαπραγμάτευση με του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες πρέπει να φέρει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τη Βρετανία. Παράλληλα η 60χρονη πολιτικός θα πρέπει να βάλει σε νέες «ράγες» τον παγκόσμιο ρόλο της Βρετανίας, αλλά και να διατηρήσει – όπως είπε η ίδια – τη ενότητα της χώρας μετά από το δημοψήφισμα που άνοιξε την «όρεξη» σε πολλούς για απόσχιση από τη Μεγάλη Βρετανία.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr