Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Λάδι στη φωτιά που έχουν ανάψει εδώ και δυο μέρες ρίχνουν και πάλι οι αναρχικοί της ομάδας Ρουβίκωνας που με την εισβολή τους στη Βουλή έχουν προκαλέσει πολιτική και όχι μόνο θύελλα.


Με μια ανακοίνωσή της ο ομάδα Ρουβίκωνας επιτίθεται τόσο στην κυβέρνηση όσο όμως και στην αντιπολίτευση, ενώ απαντά εμμέσως πλην σαφώς και στις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής που δήλωσε πως δεν επρόκειτο για εισβολή και πως η φρουρά αντέδρασε κλείνοντας τον δρόμο προς το κτήριο του κοινοβουλίου.

Για την ακρίβεια είναι το υστερόγραφο της επιστολής που λέει πως ήταν στη διακριτική ευχέρεια των αναρχικών το αν θα μπουν ή όχι και μέσα στο κτήριο της Βουλής:
“Την πόρτα της βουλής την έκλεισαν μετά την άφιξη μας. Αν θέλαμε μπαίναμε, αλλά η απόφαση μας ήταν να μείνουμε με το πανό στο περιστύλιο”.

Κατά τα άλλα η αναρχική ομάδα απαντά και σε όσους έσπευσαν να πουν ότι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ έχει “φουντώσει” το κύμα καταλήψεων:
“Υπάρχει η η κριτική ότι τώρα, με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γίνονται πράγματα που με άλλες κυβερνήσεις δεν γίνονταν, με το επιχείρημα ότι απολαμβάνουμε μιας ιδιότυπης “ανοχής” από τη σημερινή πολιτική εξουσία.
Απαντάμε: Το 2008 με τις γενικευμένες συγκρούσεις και καταλήψεις σε όλη τη χώρα, ποιανών την ανοχή απολαμβάναμε; Μήπως των υπουργών της δεξιάς; Όταν κρατήθηκε όμηρος ο Βενιζέλος στο πολυτεχνείο με κυβέρνηση ΝΔ τι είδους πολιτικό κενό εκμεταλλευτήκαμε; Όταν πηγαίναμε στα σπίτια, του τότε πρωθυπουργού Σημίτη και πρόσφατα στου Σαμαρά υπήρχε και τότε “κατειλημμένο κράτος” και “ξέφραγο αμπέλι”;
Το 1991 με τις γενικευμένες συγκρούσεις μας έκλεινε το μάτι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη;”

Μάλιστα η ομάδα Ρουβίκωνας χαρακτηρίζει θεατή την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα όσα συμβαίνουν, λέγοντας πως θα φέρει ακέραια την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους απεργούς πείνας:

"Τελικά ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι είναι. Ενα καθεστώς χειρότερο κι από τη κυβέρνηση Σαμαρά, ή διαχειριστές που δεν έχουν πρόσβαση σε κρίσιμους τομείς ασκούμενων πολιτικών και παρακολουθούν το αστυνομικό και δικαστικό σώμα να οργιάζει όπως κάνει το τελευταίο δίμηνο; Για εμάς πάντως φέρουν σε απόλυτο βαθμό την πολίτικη ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους απεργούς πείνας. Αν φτάσουμε στα χειρότερα, να ξέρουν όλοι ότι τότε μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν και κανονικές εισβολές".

ΠΗΓΗ : newsit.gr