Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Τα μέτρα τίθενται επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, οι αυξήσεις στους φόρους, οι μειώσεις σε συντάξεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και όλα τα υπόλοιπα τα οποία αναμένεται να προκαλέσουν, κατά πολλούς, τριγμούς στην κυβερνητική παράταξη, όμως το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να προχωρήσει.


Οι πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να αισιοδοξεί ως προς την επίτευξη της περιβόητης ενδιάμεσης συμφωνίας, της συμφωνίας δηλαδή που θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας ως τα τέλη Ιουνίου.


Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα “Αυγή” αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναμένει πρόοδο ως την Κυριακή.


Ως την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο του Brussels Group στον οποίο θα έχουν εξεταστεί όλα τα νέα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.
Παράλληλα φαίνεται ότι οι εταίροι και δανειστές έχουν δεχθεί ότι προς το παρόν δεν θα πρέπει να θιγούν ζητήματα όπως οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και έτσι φαίνεται ότι η συμφωνία προχωράει.


Ουσιαστικά ως την Κυριακή το Μαξίμου βλέπει ότι θα υπάρξει κοστολόγηση των μέτρων που περιλαμβάνουν τους νέους φόρους στα νησιά κλπ καθώς και τα εισπρακτικά μέτρα μέσω αύξησης φόρων, αμνηστίας, περαίωσης κλπ

ΠΗΓΗ  : newsit.gr