Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

koronoios 2 500 960x480

Η μάσκα όπως όλα δείχνουν θα είναι το μόνιμο αξεσουάρ των Ευρωπαίων σε δημοσίους χώρους.

Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού θα γίνει με την χρήση μασκών σε κλειστούς χώρους, ωστόσο θα γίνονται συστάσεις για την ορθή χρήση τους.

Παράλληλα, έδωσε οδηγίες για την σωστή χρήση των γαντιών, λέγοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντισηπτικό, τόσο όταν τα φοράει κανείς, όσο και όταν τα αφαιρεί.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι «σταδιακά, θα εκτεθούμε στον ιό». «Αποφύγαμε να νοσήσουμε όλοι μαζί και να επιβαρύνουμε το σύστημα Υγείας» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως μεγάλη επιτυχία.

Σταδιακά, η κοινωνία πρέπει να ανοίξει, προσέθεσε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ο κόσμος να περιμένει ένα εμβόλιο, που μπορεί και να μην βρεθεί σύντομα ή να μην βρεθεί και καθόλου.

Από εκεί και πέρα αυστηρούς ελέγχους για την υποχρεωτική χρήση μάσκας που καλύπτει το στόμα και τη μύτη, μέτρο που ισχύει εδώ και μία εβδομάδα στα μέσα μεταφοράς, ανακοίνωσαν σήμερα οι Δημοτικές Συγκοινωνίες της Βιέννης, επισημαίνοντας πως στο εξής, χωρίς μάσκα δεν θα είναι δυνατή – που σημαίνει ότι θα απαγορεύεται- η επιβίβαση σε μετρό, τραμ και λεωφορεία.

Την ίδια στιγμή, η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωνε σήμερα πως δεν επιθυμεί μεν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας εναντίον της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, όμως ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα διανέμει ένα εκατομμύριο μάσκες την ημέρα για ένα διάστημα δύο εβδομάδων στα εμπορικά καταστήματα.

Τέλος, υποχρεωτική σε όλη τη Γερμανία θα είναι από την επόμενη εβδομάδα η χρήση προστατευτικής μάσκας, τουλάχιστον για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς και τους πελάτες των εμπορικών καταστημάτων.

Η Βρέμη και η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία έγιναν σήμερα τα τελευταία από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας που ανακοίνωσαν την υποχρεωτική χρήση προστατευτικού μέσου για το στόμα και τη μύτη, ενόψει της σταδιακής άρσης των περιορισμών στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα.

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων είχε συμφωνηθεί να γίνουν «επειγόντως» σχετικές συστάσεις στους πολίτες, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η μία μετά την άλλη οι τοπικές κυβερνήσεις επέβαλαν την χρήση μάσκας ή άλλης προστασίας.

Οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να προμηθευτούν επαγγελματικές μάσκες, ενώ μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμη και υφασμάτινο μαντίλι.

ΠΗΓΗ: www.eleftherostypos.gr