Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

img 32611528351690 1

Πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες του 2020, με τους μαθητές να εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Χιλιάδες υποψήφιοι μαθητές προετοιμάζονται για την πρώτη σημαντική, αλλά όχι τελική, εξέταση της ζωής τους.

2 ειδικοί μιλούν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», δίνοντας συμβουλές ενόψει των εξετάσεων.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερη χρονιά στην οποία τα παιδιά δοκιμάστηκαν» σχολίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Γιάννης Βαφειαδάκης, εξηγώντας πως από τις 10 Μαρτίου σταμάτησε η παρουσία των παιδιών στη φυσική τάξη.

Σε ότι αφορά το μάθημα της Έκθεσης, πρότεινε στα παιδιά «να γράψουν ότι ξέρουν και όπως γράφουν κανονικά. Και μόλις τελειώσουν να σκεφτούν το επόμενο μάθημα».

Παράλληλα, συνέστησε να αποφευχθεί η χρήση πρόχειρου, καθώς πολλά παιδιά από άγχος ξεχνάνε να περάσουν θέματα από εκεί στις κανονικές σελίδες του φυλλαδίου εξέτασης.

Από την πλευρά του, ο Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης, τόνισε την ανάγκη για σταθερό ωράριο σε διάβασμα και ύπνο, αλλά «και με ελεύεθρο χρόνο για να μπορεί το μυαλό να ξεκουραστεί».

Εξήρε τη σημασία του ύπνου στην καλή μνημόνευση αλλά και στην εν γένει ανταποδοτικότητα των μαθητών, ενώ έκανε λόγο πως το άγχος μεταδίδεται, συνιστώντας στους γονείς να μη γκρινιάζουν ή να μην ρωτούν τα παιδιά τους εάν διάβασαν.

ΠΗΓΗ: www.in.gr 

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.