Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Οι διαθέσιμοι του Δημοσίου και όσοι απολύθηκαν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην παλιά τους θέση αλλά και τη δυνατότητα να ενταχθούν σε νέα υπηρεσία μέσω μιας εθελοντικής κινητικότητας. Ο τρόπος επιλογής για τις νέες θέσεις προβλέπει μοριοδότηση.



Με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου καθορίστηκαν οι όροιεπιλογής και τον τρόπο μοριοδότησης των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων οι οποίοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες κινητικότητας αλλά και τις διαδικασίες για τον διορισμό επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε θέσεις για τις οποίες κατέχουν τα τυπικά προσόντα, ανεξάρτητα από κατηγορία / κλάδο / ειδικότητα που ανήκαν κατά τον χρόνο που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή σε εργασιακή εφεδρεία ή καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας τους.

Στη νέα υπουργική απόφαση καταγράφονται τα κριτήρια μοριοδότησης και ο αριθμός μορίων που αντιστοιχούν σε αυτά ανά κατηγορία υπαλλήλων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προηγείται ο ενδιαφερόμενος με τον μεγαλύτερο αριθμό τέκνων.

Τα μόρια για υπαλλήλους Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) ορίζονται ως εξής:

* μέγιστο 40 μόρια για τα τυπικά προσόντα (5 μόρια για δεύτερο τίτλο σπουδών της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας με τον βασικό τίτλο σπουδών / μοριοδοτείται ένας τίτλος σπουδών, 10 μόρια για μεταπτυχιακό, 15 μόρια για διδακτορικό ή αποφοίτηση από τις σχολές ΕΣΔΔ ή ΕΣΤΑ ενώ τα μόρια για την ξένη γλώσσα επιμερίζονται σε 5 για άριστη γνώση, σε 3 για πολύ καλή γνώση και σε 2 για καλή γνώση).

* το μέγιστο 30 μόρια για χρόνο υπηρεσίας / 10 μόρια για τα πρώτα 5 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 2), 10 μόρια για τα επόμενα 10 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 1), 10 μόρια για τα επόμενα 20 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 0,5)

* το μέγιστο 30 μόρια η οικογενειακή κατάσταση (10 μόρια ο/η έγγαμος, 20 μόρια για αριθμό τέκνων / βαθμολογούνται έως και 4 τέκνα και για κάθε τέκνο x συντελεστή 5)

* Το μέγιστο 70 μόρια αφορά στην ομοεδρικότητα δηλαδή εάν ο φορέας προέλευσης εδρεύει στον ίδιο δήμο με τον φορέα υποδοχής (προκειμένου για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου δήμος νοείται οποιοσδήποτε δήμος εντάσσεται είτε στη μητροπολιτική περιφέρεια Αττικής είτε στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης αντίστοιχα)

* 30 μόρια εάν ο φορέας προέλευσης υπάγεται / εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο με εκείνο του φορέα υποδοχής

Τα μόρια για υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) ορίζονται ως εξής:

* μέγιστο 30 μόρια για τα τυπικά προσόντα (20 μόρια για δεύτερο τίτλο σπουδών της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας με τον βασικό τίτλο σπουδών / μοριοδοτείται ένας τίτλος σπουδών, ενώ τα μόρια για την ξένη γλώσσα επιμερίζονται σε 5 για άριστη γνώση, σε 3 για πολύ καλή γνώση και σε 2 για καλή γνώση).

* το μέγιστο 40 μόρια για χρόνο υπηρεσίας / 10 μόρια για τα πρώτα πέντε έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 2), 15 μόρια για τα επόμενα δέκα έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 1,5), 15 μόρια για τα επόμενα είκοσι έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 0,75)

* το μέγιστο 30 μόρια η οικογενειακή κατάσταση (10 μόρια ο/η έγγαμος, 20 μόρια για αριθμό τέκνων / βαθμολογούνται έως και 4 τέκνα και για κάθε τέκνο x συντελεστή 5)

* Το μέγιστο 70 μόρια αφορά στην ομοεδρικότητα

* 30 μόρια εάν ο φορέας προέλευσης υπάγεται / εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο με εκείνο του φορέα υποδοχής

Τα μόρια για υπαλλήλους Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) ορίζονται ως εξής:

* το μέγιστο 50 μόρια για χρόνο υπηρεσίας / 15 μόρια για τα πρώτα 5 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 3), 20 μόρια για τα επόμενα 10 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 2), 15 μόρια για τα επόμενα 20 έτη (αριθμός ετών x συντελεστή 0,75)

* το μέγιστο 50 μόρια η οικογενειακή κατάσταση (20 μόρια ο/η έγγαμος, 30 μόρια για αριθμό τέκνων / βαθμολογούνται έως και 4 τέκνα και για κάθε τέκνο x συντελεστή 7,5)

* το μέγιστο 70 μόρια αφορά στην ομοεδρικότητα

* 30 μόρια εάν ο φορέας προέλευσης υπάγεται / εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο με εκείνο του φορέα υποδοχής

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Περισσότερα...