Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

ΑΠΟ ΤΗ …ΜΥΓΑ ΞΙΓΚΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Ακόμα ένα πλήγμα δέχεται ο τουρισμός με τις αυξήσεις σοκ που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2016, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Η επιβάρυνση έρχεται να προστεθεί στην αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως προέβλεπε το τρίτο μνημόνιο και στην πρόσφατη επιβολή ειδικού τέλους στο κρασί.

Είναι εύλογο πλέον να γεννώνται ερωτήματα σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης στον τουρισμού, που αποτελεί τον πιο βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας.
Με τις νέες τιμές, η είσοδος σε μνημεία για τα οποία οι τουρίστες φτάνουν από μακρινά μέρη του πλανήτη για να τα επισκεφθούν, γίνεται πανάκριβη.
Συγκεκριμένα, οι τιμές «εκτινάσσονται» και σε ορισμένες περιπτώσεις …τετραπλασιάζονται:
Ακρόπολη 20 ευρώ (από 12)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Επιδαύρου 12 ευρώ (από 6)
Σπιναλόγκα 8 ευρώ (από 2)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Ολυμπίας 12 ευρώ (από 9)
Κνωσός 15 ευρώ (από 6)
Δήλος 12 ευρώ (από 5)
Σούνιο 8 ευρώ (από 4)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Μυκηνών 12 ευρώ (από 8)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Ολυμπίας 12 ευρώ (από 9)
Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Λίνδου 12 ευρώ (από 6)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών 12 ευρώ (από 8)
Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Ολυμπίας 12 ευρώ (από 9)
Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου Θήρας 12 ευρώ (από 6)

Σχετικά με τις αυξήσεις, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει τα «ευτράπελα» που θα ισχύουν και για όσους δικαιούνται μειωμένη τιμή στα μουσεία: «Οι γονείς πολύτεκνων οικογενειών, που περιλαμβάνονται στο νέο ΦΕΚ, μπορούν να λαμβάνουν ελεύθερη είσοδο μόνο όταν τα τέκνα τους είναι μέχρι 23 ετών ή μέχρι 25 ετών εάν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν στρατιωτικές υποχρεώσεις ή έχουν αναπηρία. Καταλαβαίνετε πως για να αποδείξει ο πολύτεκνος επισκέπτης όλα αυτά τα στοιχεία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εκνευρισμός και προβλήματα στα ταμεία των υπηρεσιών. Τα ίδια κριτήρια ισχύουν και για τους γονείς τρίτεκνων οικογενειών, όπου θα παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα. Ακόμα, μπορούν να λάβουν ελεύθερη είσοδο οι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, μόνο εάν τα τέκνα τους είναι ανήλικα και στην περίπτωση διαζυγίου μόνο ο γονιός που έχει την επιμέλεια. Ζητάτε, δηλαδή, από τους αρχαιοφύλακες που εκτελούν χρέη ταμία, να ζητούν από τους επισκέπτες τις δικαστικές αποφάσεις που ορίζουν την κηδεμονία των τέκνων;»


Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης: «Η ΠΕΥΦΑ σας επισημαίνει τα προβλήματα που υπάρχουν στο παρόν ΦΕΚ, προκειμένου να μπορέσετε να βελτιώσετε τα συγκεκριμένα σημεία ώστε να μην δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στους πολυάριθμους επισκέπτες, αλλά και στο προσωπικό, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο που η κίνηση σε μεγάλα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, είναι αυξημένη. Κύριοι του Υπουργείου Πολιτισμού, αν δεν γνωρίζετε κάτι, καλό είναι να ρωτάτε αυτούς που γνωρίζουν. Αν πάλι νομίζετε ότι τα γνωρίζετε όλα, να αναλαμβάνετε και το κόστος των αποφάσεών σας».

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

Περισσότερα...