Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Γιορτινές Πίτες.

Μανιταρόπιτα

Υλικά

1φύλλο σφολιάτας
500 γραμ. μανιτάρια (ό,τι ποικιλία θέλετε, εγώ χρησιμοποίησα πλευρώτους)
1 κρεμμύδι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον
100 γραμ. μοτσαρέλα για πίτσα
100 γραμ. γκούντα
100 γραμ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι και δυνατή φωτιά μαζί με το λάδι μας. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού μαλακώσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μπολ. Κόβουμε το μπέικον σε τετραγωνάκια και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι.

Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά.
Στο μπολ με τα μανιτάρια προσθέτουμε το μπέικον και τα μισά τυριά. Προσθέτουμε και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Στρώνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα.
Από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και στολίζουμε με ντοματάκια κομμένα στη μέση.
Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος να πάει παντού.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Αφήνουμε να σταθεί 15-20 λεπτά και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Κιμαδόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 έτοιμα φύλλα (τσαλακωμένα και λαδωμένα)
  • 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 150 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την εύκολη κιμαδόπιτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά για 4-5  λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Βγάζουμε τα έτοιμα λαδωμένα και τσαλακωμένα φύλλα από την κατάψυξη.

Ανασηκώνουμε το ένα φύλλο, βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση, καλύπτουμε με φέτες ντομάτας, σκεπάζουμε με το φύλλο και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά η πίτα

Αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: www.ahungrybear.weebly.com, www.argiro.gr