Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

υλικά


2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα
6 μπανάνες κομμένες στη μέση (κατά μήκος)
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
225 γρ Χωριό μαργαρίνη κλασική
500 γρ φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

 

εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κονσέρβες κλειστές και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό, μετράμε 3 ώρες και τις βράζουμε (πάντα ελέγχουμε και τις σκεπάζουμε μονίμως με νερό). Μετά από 3 ώρες, αφαιρούμε τις κονσέρβες από το νερό.
Σε ένα μπλέντερ σπάμε τα μπισκότα (σκόνη).
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη.
Απλώνουμε τα μπισκότα μαζί με τη μαργαρίνη και το ξύσμα σε ένα ταψί (στην ουσία φτιάχνουμε μια ζύμη και την απλώνουμε σε όλο το ταψί ομοιόμορφα).
Στρώνουμε τις μπανάνες στο ταψί, ανοίγουμε τις κονσέρβες, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με μια σπάτουλα.
Χτυπάμε την κρέμα να γίνει σαντιγύ και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και οδοντωτό κορνέ γαρνίρουμε κάθε κομμάτι.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά).

ΠΗΓΗ : minervaxorio.gr