Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά


Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 σακούλες κατεψυγμένα τορτελίνια με τυρί
1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χούφτα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό. Ρίχνουμε για 3 λεπτά το μπρόκολο και το ζεματάμε, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με τα τορτελίνια βράζουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αν έχουμε σπιτικά ζυμαρικά τότε αρκούν μόνο 2 με 3 λεπτά.

Μόλις το τορτελίνια μαγειρευτούν, αδειάζει το νερό και ξεπλύνετε το μπρόκολο σε κρύο νερό.

Στραγγίζετε τα και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τις ντομάτες.

Για να κάνετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα δοχείο με ένα σφιχτό καπάκι. Ανακινήστε όλα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ : news.gr