Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά για 4-6 άτομα

 

Για την κρέμα

1 κούπα τυρί ρικότα με λίγα λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
Για τη βάση

1 πακέτο σαβαγιάρ
250 ml καφέ εσπρέσσο
1 κούπα ζεστό νερό
80 ml κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας
2 κουταλιές της σούπας κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση

Για την κρέμα

Στο κάδο του μίξερ στη γρήγορη σκάλα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το τυρί ρικότα, τη ζάχαρη για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Για τη βάση και συναρμολόγηση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το ζεστό νερό. Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.
Τοποθετήστε την πρώτη σειρά σαβαγιάρ κάθετα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ ή φόρμα. Στη συνέχεια περνάτε μια στρώση κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Πασπαλίζετε το τιραμισού με κακάο και βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
Σημειώνεται πως η συνταγή δεν περιέχει τα παραδοσιακά υλικά κρέμας τιραμισού, αλλά πιο απλά υλικά που είναι εξίσου γευστικά.

ΠΗΓΗ ; newsbeast.gr