Κουνέλι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής
Δείτε επίσης....
κουνέλι 1 γύρω στο 1½ κιλό
ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα
μανιτάρια 200 γρ. κομμένα σε λεπτές φέτες
δάφνη 1 φύλλο
θυμάρι 1 κλωνάρι
κρασί λευκό ξηρό 200 ml
μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κουταλιές της σούπας
κρέμα γάλακτος 150 ml
αλάτι, πιπέρι, λίγο ξίδι
ρύζι πιλάφι και λαχανικά σοτέ για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε λεκάνη με νερό που έχετε προσθέσει λίγο ξίδι, πλένετε το κουνέλι, το κόβετε σε μερίδες και τις αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες του κουνελιού, μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το κρασί και 400 ml ζεστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το κουνέλι για 50’-55’. Στο τέλος προσθέτετε και το μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5΄.
Ανοίγετε την κατσαρόλα, αφαιρείτε το θυμάρι και αφήνετε τα πολλά υγρά να εξατμιστούν γυρίζοντας το κουνέλι συχνά μέσα στη σάλτσα. Αφαιρείτε τις μερίδες του κουνελιού και τις σερβίρετε σε μια ζεστή πιατέλα. Προσθέτετε στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος, βράζετε ανακατεύοντας για 2΄ μέχρι να δέσει και περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα το κουνέλι. Συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι και λαχανικά σοτέ.
Mix & Match
Φαγάκι με απαλές, φινετσάτες πινελιές που δίχως να του λείπει η νοστιμιά, κρατάει χαμηλά την ένταση. Στην γκάμα των λευκών θα αναζητήσουμε τον ιδανικό οινικό παρτενέρ, όπως είναι για παράδειγμα ένα καλοφτιαγμένο Viognier ή κι ένας ορεινός, φρουτώδης Ροδίτης, που θα συμπλεύσουν χωρίς τρικυμίες και ναυάγια με τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος.
ΠΗΓΗ ; icookgreek.com