Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας
Υλικά συνταγής
Δείτε επίσης....
μπαρμπούνια 12 μεγάλα
αλεύρι 3 -4 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο 3/4 του φλιτζανιού
ντομάτες 1½ κιλό
ξίδι 4 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη λίγη
σκόρδο 3-4 σκελίδες
δεντρολίβανο 1 κλαδάκι
αλάτι λίγο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε από λέπια, βράγχια και εντόσθια τα μπαρμπούνια και τα πλένετε καλά. Τα στραγγίζετε, τα αλατίζετε, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Φιλτράρετε το λάδι στο οποίο τηγανίσατε και το ρίχνετε σε καθαρό τηγάνι.
Προσθέτετε μια κουταλιά αλεύρι, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, το ξίδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε τη σάλτσα μέχρι να πήξει (περίπου 40’). Περιχύνετε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα ντομάτας και τα σερβίρετε ζεστά.
Mix & Match
Βυθισμένα στη σαλτσούλα τους, που τα ντύνει με έξτρα νοστιμιά και με πικάντικη γεύση, αυτά τα μπαρμπούνια μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε με κάποιο ροζέ, στιβαρό κρασί από Ξινόμαυρο, Syrah ή Grenache, είτε με κάποιο ερυθρό, όχι όμως υπερβολικά τανικό και στυφό. Προτιμάμε ένα Κοτσιφάλι, ένα Μοσχάτο Αμβούργου ή ιδανικά, μια Γουμένισσα.
ΠΗΓΗ ; icookgreek.com