Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά συνταγής

 

αυγά: 2, τους κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου
ξίδι λευκό: 1 κουταλιά της σούπας
μουστάρδα σε σκόνη: 1 κουταλάκι του γλυκού
λεμόνι: 1, ο χυμός του
ελαιόλαδο: 200 ml
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το ξίδι σε κατσαρολάκι και το κατόπιν ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τους κρόκους των αυγών, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα των αυγών 1', μέχρις ότου αποκτήσετε μια ελαφριά και ομοιγενή κρέμα.
Προσθέτετε σιγά - σιγά το λάδι, στην αρχή σταγόνα σταγόνα και κατόπιν από ψυλά με συνεχή ροή, ανακατεύοντας πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. Όταν τελείωσετε τη διαδικασία, ρίχνετε στη μαγιονέζα 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού με λίγο αλάτι.

ΠΗΓΗ : icookgreek.com