Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά συνταγής

 

1 κιλό κιμά περίπου από 2 στήθη κοτόπουλου (ζητάτε απ' το χασάπη να σας τα κόψει)
1-2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλλο ξερό κρεμμύδι ή δύο μικρά
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2/3 φλιτζανιού τριμένη φρυγανιά
1 καλή χούφτα φρέσκος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε στο μπλέντερ ή το μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε όλα μαζί. Ανακατεύετε το μείγμα κρεμμυδιού-μυρωδικών με τον κιμά κοτόπουλου, προσθέτετε τη φρυγανιά, τα αυγά και αλατοπίπερο και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά.
Πλάθετε το μείγμα σε μπεφτέκια ή κεφτεδάκια (ανάλογα το μέγεθος θα βγάλετε 12-14 έως 18-20). Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 22'-24' στους 180°-200° C, μέχρι να ρο δίσουν. Σερβίρετε με πατατούλες βραστές και δροσερή σαλάτα.
Συμβουλή

Το αντικολλητικό χαρτί εκτός από το ότι συμβάλλει στο να μη χρησιμοποιήσετε περισσότερη λιπαρή ύλη, βοηθάει επίσης στο να ψηθούν οι κεφτέδες ή τα μπιφτέκια και από την κάτω πλευρά τους χωρίς γύρισμα. Γυρίζετε μόνο αν θέλετε ένα καλό ρόδισμα και απ' την άλλη -προς το τέλος του ψησίματος.

ΠΗΓΗ ; icookgreek.com