Tας κεμπάπ: Κλασικό κοκκινιστό φαγητό της πολίτικης κουζίνας
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Δείτε επίσης....
Υλικά
Για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια ντομάτες ώριμες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
πιπέρι
1 μπούτι αρνιού μέχρι 1 κιλό
700 γραμμάρια κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ανάλογο λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού γεμάτο κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα κρεμμύδι και το τρίβουμε, το βάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το αφήνουμε μέχρι να μαραθεί.
Κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά κομματάκια.
Όταν μαραθούν και αυτά, προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια (σαν ένα μεγάλο καρύδι), τα τσιγαρίζουμε καλά.
Έπειτα τα σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 35 λεπτά.
Όταν θα είναι έτοιμο, το σερβίρουμε σε στρογγυλή πιατέλα με πιλάφι (βάζουμε το πιλάφι σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση).
Το πιλάφι το ξεφορμάρουμε σε ζεστή πιατέλα και στη μέση τοποθετούμε το κρέας.
Το περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
ΠΗΓη ; news.gr