Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά συνταγής

 

4 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3-4 κόκκοι μάστιχας
15 γρ. σαλέπι σε σκόνη
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζετσαίνετε καλά, προσέχοντας να μη βράσουν.
Σε ένα άλλο μικρό σκεύος ρίχνετε λίγο από το ζεστό γάλα, τη μαστίχα κοπανισμένη. το σαλέπι και τη βανίλια και τα ανακατεύετε πολύ καλά, γιαν να διαλυθεί το σαλέπι. Στο μείγμα προσθέτετε σιγά σιγά κι άλλο ζετσό γάλα φροντίζοντας να μείνουν 2 φλιτζάνια του τσαγιού. Βάζουμε το σκεύος στη φωτιά για να πάρει μία βράση.
Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα και το σουρώνετε. Αφού κρυώσει, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το χτυπάτε στο μίξερ, το βάζετε στην κτάψυξη και το χτυπάτε κάθε 1 ώρα και 10' επαναλαμβάνοντας 3 φορές ώστε να μην κάνει κρυστάλλους. Αν θέλετε σερβίρετε με βύσσινο σιρόπι ή γλυκό του κουταλιού ή πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.

ΠΗΓΗ ; icookgreek.com