Κοτόπουλο με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και τυριά στο φούρνο
Υλικά συνταγής
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
300 γρ. κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
400 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυρια (γκούντα, ένταμ)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμλυδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο και την πιπεριά και σοτάρετε για 3'-4' περίπου.
Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Σιγοβράζετε για 5' περίπου. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 10' περίπου.
Ρίχνετε το μείγμα σε 2 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή τηγανάκια ή σε 1 μεγάλο πυρίμαχο ταψί. Πασπαλίζετε με τα τυριά σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10'. Ξεσκαπάζετε το φαγητό ψήνετε για άλλα 10' και σερβίρετε.
Δείτε επίσης....
ΠΗΓΗ : icookgreek.com