Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 Διαδοχικές συναντήσεις με φορείς της Φθιώτιδας είχε την Παρασκευή ο υπουργός

προστασίας του πολίτη.
Ο κ. Πανούσης από το γραφείο του δημάρχου Λαμίας έκανε αναφορά στον αστυνομικό της γειτονιάς που ξεκίνησε πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξηγώντας ότι ο θεσμός θα διευρυνθεί και θα προσαρμοστεί στα τοπικά χαρακτηριστικά της κάθε κοινωνίας.


Για τα ιδιαίτερα προβλήματα αστυνόμευσης του δήμου Λαμίας ο υπουργός ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δήμο Καλαμπαλίκη.


Συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής αστυνομίας ο Γιάννης Πανούσης βρέθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Φθιώτιδας.


Εξήγγειλε την ενίσχυση του σώματος , τον εκσυγχρονισμό του στόλου και την στήριξη του έργου των αστυνομικών.


Ο Γιάννης Πανούσης επανέλαβε και από την Λαμία την μηδενική ανοχή της αστυνομίας σε ομάδες καταληψιών ενώ έδωσε διαβεβαιώσεις και για το πρόβλημα με τις μεταγωγές των κρατουμένων των φυλακών Δομοκού. Ένα θέμα που επανειλημμένα έχουν βάλει οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας αλλά και το οποίο έρχεται διαρκώς στην επικαιρότητα εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούνται στο νοσοκομείο Λαμίας.


«Οι γιατροί θα μεταφέρονται στις φυλακές και όχι οι κρατούμενοι στο νοσοκομείο «είπε ο υπουργός.
Αναπάντητο άφησαν τόσο ο υπουργός όσο και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης το τι θα απογίνουν οι αστυνομικοί οι οποίοι είχαν αποσπαστεί στο Δομοκό για την φύλαξη της φυλακής τύπου Γ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και την κατάργησή της.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν ο τελευταίο σταθμός του υπουργού. Η συνάντηση με τους διοικητές των υπηρεσιών της Στερεάς έγινε στο χώρο της υπηρεσίας της ΒΙΠΕ.


Στην ομιλία τους ο υπουργός ανάμεσα σε άλλα μίλησε και για ομογενοποιήση των υπάλληλων του σώματος με συμβάσεις.

Πηγή:lamiastar.gr