Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Οξύτατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και στον χώρο της παιδείας.


Η απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει αναβρασμό και στα πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Το θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνεδριάσεων των συνόδων πρυτάνεων το Σαββατοκύριακο και προέδρων ΤΕΙ την προσεχή Δευτέρα.

Η είδηση, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων έχουν ήδη συνεδριάσει εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου διαπιστώθηκε μεγάλη ανησυχία για τη συνέχιση λειτουργίας των Πανεπιστημίων και συγκαλούν έκτακτη σύνοδο, αύριο Σάββατο στην Αθήνα, ενώ έκτακτη σύνοδο προγραμμάτισαν και οι πρόεδροι των ΤΕΙ τη Δευτέρα 27 Απριλίου, προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον θέμα και να προγραμματίσουν τη δράση τους.

Οι πρυτάνεις δηλώνουν ότι αν τους πάρουν τα χρήματα τα Πανεπιστήμια δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, να πληρώσουν για την καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση , βιβλία και γενικότερα όλες τις υποχρεώσεις που έχουν προς τρίτους.

Την ίδια ώρα οι σύλλογοι των φοιτητών ζητούν από όλες τις πρυτανείες και τις διοικήσεις των σχολών «να μην καταθέσουν ούτε ένα ευρώ στην ΤτΕ» .

Πηγή:lamiastar.gr