Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Αποφασισμένη να αποφύγει το πάθημα της 20ής Φεβρουαρίου, οπότε έκλεισε συμφωνία - γέφυρα με τους δανειστές αρκούμενη

σε προφορικές διαβεβαιώσεις τους για πιστωτική χαλάρωση από την ΕΚΤ, δηλώνει τώρα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΥΓΗ η κυβέρνηση διαμηνύει στους δανειστές ότι η συζητούμενη ενδιάμεση συμφωνία δεν θα κλείσει αν οι ίδιοι προηγουμένως ή παραλλήλως δεν δεσμευτούν εγγράφως ότι θα αρθεί η χρηματοδοτική ασφυξία που έχει επιβληθεί στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.

Η Ελληνική πλευρά λοιπόν θέτει ως όρο για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου την έγγραφη δέσμευση για χαλάρωση της χρηματοδοτικής ασφυξίας.

Κίνηση βέβαια που μεταφράζεται από τους πιστωτές ως άλλοθι εκ μέρους της Αθήνας, για να αποφύγει τις μεταρρυθμίσεις.

Με το βάρος των ταμειακών αναγκών στη χώρα να παραμένει μεγάλο και το εύρος των προαπαιτούμενων μέτρων- να παραμένει άγνωστο, οι κυβερνητικοί βουλευτές καλλιεργούν κλίμα αισιοδοξίας για αίσιο τέλος στην διαπραγμάτευση εντός των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει η αριστερή κυβέρνηση.

Σε αυτό τον τόνο είναι και οι δηλώσεις των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Φθιώτιδα με τον Βασίλη Κυριακάκη να δηλώνει ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι οικονομικό...τον Αποστόλη Καραναστάση να τονίζει πως οι βουλευτές θα αντιμετωπίσουν τα όποια μέτρα αποφασισθούν με αίσθημα ευθύνης και την Βασιλική Λέβα να ξεκαθαρίζει πως βούληση της κυβέρνησης είναι να κρατήσει τις κόκκινες γραμμές.

Πηγή:lamiastar.gr

Περισσότερα...