Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

klopes

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Αττικής.

3 από τα μέλη της ομάδας, εντοπίστηκαν στις 13-08-2019 σε περιοχή του Αλμυρού Βόλου Μαγνησίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο διενεργούνταν αναζητήσεις από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ως οχήματος που εμπλέκεται σε περιπτώσεις κλοπών.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 27, 20 και 16 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας μίας ακόμη 20χρονης ημεδαπής, μέλους της σπείρας, η οποία αναζητείται.

Από την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι τα μέλη της, το χρονικό διάστημα από τις 02-08-2019 έως τις 13-08-2019, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη τεσσάρων (4) τουλάχιστον κλοπών, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Αττικής.

Ειδικότερα ενέχονται:

  • σε κλοπή από επιχείρηση ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή της,
  • σε κλοπή τσάντας από ηλικιωμένο σε περιοχή της Αττικής, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, και διάφορα προσωπικά αντικείμενα του παθόντα,
  • σε κλοπή από εξοχική κατοικία στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων και διάφορα προσωπικά έγγραφα, ενώ ακολούθως προέβησαν σε ανέπαφες συναλλαγές και σε ανάληψη χρημάτων, με τις αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες, καθώς και
  • σε κλοπή από οικία στο Δομοκό Φθιώτιδας, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρυσαφικά.

Για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις – διαφυγή τους, το ανωτέρω όχημα, το οποίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Μάλιστα όταν εντοπίστηκε δεν έφερε τις πινακίδες κυκλοφορίας του, όπως επίσης και την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας.

Στη κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.