Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

staikouras26

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Andrew McDowell πραγματοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας για επενδυτικά σχέδια που αφορούν στη χώρα μας.

Οι επενδύσεις συνιστούν, για την Κυβέρνηση και το Οικονομικό Επιτελείο, βασικό πυλώνα, προκειμένου να επιτευχθεί υψηλός και διατηρήσιμος ρυθμός ανάπτυξης, να δημιουργηθούν νέες, καλές θέσεις εργασίας και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.                                   

Σημειώνεται ότι διαχρονικά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει διαδραματίσει ουσιαστικό και εποικοδομητικό ρόλο για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Τα επενδυτικά αυτά σχέδια αφορούν μεταξύ άλλων, στους τομείς της νεανικής απασχόλησης, της επαγγελματικής ενδυνάμωσης των γυναικών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των υποδομών και της καινοτομίας.               

Ο ρόλος του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, ως ενός εκ των Διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, είναι καθοριστικός για την επίτευξη συμφωνιών με την ΕΤΕπ.

Η υπογραφή δε εκ μέρους του, όλων των δανειακών συμβάσεων με την ΕΤΕπ απορρέουν εκ της ιδιότητάς του ως βασικού εκπροσώπου του ελληνικού Δημοσίου κατά την ανάληψη δανειακών υποχρεώσεων καθώς και λόγω της ex officio συμμετοχής του στο Συμβούλιο Διοικητών της ΕΤΕπ.

Το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεργασία τόσο με την ΕΤΕπ όσο και με άλλα Υπουργεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, και εργάζεται με αμείωτη ένταση, με στόχο νέες επενδύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της χώρας από τη μεγαλύτερη διεθνή δημόσια τράπεζα του κόσμου.