Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

IMG 20191002 104424

Μήνυμα αντίστασης στο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, έστειλαν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Δίνοντας συνέχεια στην απεργία της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2019, εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, νέοι και συνταξιούχοι δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν στο νέο αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που από τη μία δίνει ακόμη περισσότερα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και από την άλλη επιδιώκει να βάλει νέους φραγμούς στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Θανάσης Ντίνος, εκ μέρους του συντονιστικού των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων, ο όποιος εξέφρασε την πρόθεση των συνταξιούχων να δυναμώσουν τον αγώνα τους απέναντι στα προβλήματα του κλάδου αλλά και της αντεργατικής πολιτικής που προωθούν οι κυβερνήσεις και παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην περιφερειακή συγκέντρωση συνταξιούχων που θα γίνει αύριο Πέμπτη στη Λιβαδειά.

Η κεντρική ομιλία τι συγκεντρώσεις έγινε από τον γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Γιώργο Οικονόμου, ο όποιος ανέπτυξε το αντεργατικό και αντιλαϊκό περιεχόμενο του νέου πολυνομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας τις πολιτικές που εφάρμοσε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα στο πλαίσιο της ομιλίας του ανέδειξε το ρόλο της συμβιβασμένης ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε. που στη Φθιώτιδα εκφράζεται από το "νόθο" Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, το οποίο ακολουθώντας τις εντολές που έδινε κεντρικά η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, έκανε κάθε προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους της περιοχής και να μπλοκάρει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προχώρησε ούτε στην πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης.

Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης και με τους συμμετέχοντες και τα μέλη των ταξικών συνδικαλιστικών σωματείων να καλούν όλους τους εργαζόμενους αλλά και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της οργάνωσης των εργαζομένων και τις απαντήσεις σε όλους όσοι θέλουν να επιβάλλουν την τρομοκρατία και την "σιωπή νεκροταφείου" στους χώρους δουλειάς. 

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.